Återanvända lösögonfransar

Undrar du som använder lösögonfransar om du återanvända dem? Kolla in vår guide för hur man återanvänder sina lösögonfransar här!

Lösögonfransar


Så rengör du lösögonfransar

Tidsåtgång: 10 minuter

Det du behöver är:

ansiktsvatten
bomullsrondeller
tops

1. Ta av lösögonfransarna

Dra försiktigt av fransarna från ögonen. Det är vanligt att rester från franslimmet följer med när du tar av dina lösögonfransar. Ta bort så mycket av det som du kan med fingrarna men dra inte så att det som hör till lösögonfransarna följer med.

2. Rengör fransar från limrester

För att kunna återanvända lösögonfransar är det viktigt att rengöra de från limrester. Du kan använda en bomullsrondell med ansiktsvatten och en sedan jobba med en tops på varje frans.

3. Förvara i ask

Låt fransarna torka och böj till de lite innan du sedan lägger de rengjorda lösögonfransarna i en fin ask. Svårare än så är det inte!


Kvalitetsfransar ska kunna användas flera gånger om

Lösögonfransar med en god kvalite ska kunna återanvändas flera gånger. Om du vill hålla fransarna fräscha extra länge är det bra att undvika att applicera ögonprodukter som mascara direkt på fransarna.

I det här klippet kan du se när SaraSongbird tar lös och rengör sina lösögonfransar för att använda de igen någon annan dag.

Även Jennifer Chiu har publicerat en video där hon pratar om hur hon gör för att rengöra, förvara och återanvända sina False Eyelashes.

Varför använda lösögonfransar?

Lösögonfransar förekommer i olika storlekar, med olika stil och material. Med hjälp av lösögonfransar öppnas ögonen upp och får dina fransar att se fylligare ut. Utbudet av lösögonfransar är idag stort och det finns tre huvudtyper av fake lashes:

Typ av lösögonfrans Användningsområde
Styckfransar (flare/cluster) Passar mycket bra för att fylla ut glesa områden, och även för att ge fransarna mer volym.
Singelfransar Ser väldigt naturliga ut och förekommer antingen med eller utan knut.
Remsor (strip lashes) Är vanligt förekommande och enkla att anpassa efter ögon och form.

Beroende på vilken form ögat har, passar särskilda typer av lösögonfransar extra bra. Lösögonfransar appliceras enkelt med hjälp av en pincett och ett franslim.