K-beauty

K-Beauty, kort för Korean Beauty, handlar om koreansk hudvård, smink, skönhet och kosmetik som är supertrendigt i Sydkorea. Begreppet inkluderar skönhetsideal, vanor, rutiner och kosmetiska märken.

Kärnan och filosofin inom K-beauty handlar inte om vilka produkter du använder, utan hur du tänker och vilken ambition du har med ditt makeup. Det finns en stor bredd i den koreanska hudvården och sminket och den tänkte vi försöka utveckla och lära oss mer om här.

K-beauty, koreansk makeup modell

Hudvårdsrutin med 10-steg inom koreansk hudvård

Korean Beauty innefattar många saker, däribland dess 10-stegs långa hudvårdsrutin som lämnat många fascinerande. Rutinen innehåller en rengöringsprocess på tre steg, därefter ska huden fuktbehandlas via sheet masks, krämer, toner och essence.

Till slut en sovmask vid kvällstid, annars solskyddsfaktor. Att engagera sig inom K-Beauty innebär att man gärna lägger ner tid på sin hudvård. Testa själv!

  1. Oljebaserad ansiktstvätt
  2. Vattenbaserad ansiktstvätt
  3. Peeling (exfoliering)
  4. Toner
  5. Essenser
  6. Serum / Ampuller
  7. Ansiktsmask / Sheet mask
  8. Ögonkräm
  9. Fuktkräm
  10. Solskydd

Begrepp inom Koreansk Beauty

Skintertainment

K-Beauty finns för alla. Produkter säljs för gamla, unga, män och kvinnor. Det finns något för var och en. Utmärkande för denna typ av kosmetik är att en av principerna för K-beauty är att underhållning och hudvård ska blandas.

Mottot “skintertainment” inbjuder dig till att ha roligt med hudvård och smink. Söta förpackningar med ovanliga och överraskande texturer lämnar inte många uttråkade.

Porslinshy

Begreppet porslinshy, glashud eller dockhud används för att beskriva en hy som är så lysande av glow att den efterliknar glas. Besattheten och strävan efter att få en transparent och felfri hud, fylld med glow är ett stort faktum inom sydkoreansk hudvård.

Detta får inte associeras med smink, då dockhud handlar om att fuktbelägga huden i flera steg istället för att skapa en glasliknande hud med hjälp av smink.

Sheet masks

Sheet Mask vanligt inom koreansk hudvård

Att koppla av i 20 minuter med en smidig och effektiv sheet mask är något många uppskattar. Huden återfuktas och lugnar ner sig. Inom koreansk beuty hittar du bland annat speciella djurmasker som berättar när du ska ta av den, bubbelmasker och mycket mer. Kolla in sheet masks från det sydkoreanska varumärket Holika Holika!

Naturliga och unika ingredienser

Naturliga och icke-förorenande ingredienser trendar stort. Detta innebär att ingredienser som exempelvis sulfater, parabener och konstgjorda färgämnen sorteras bort. Istället förekommer unika ingredienser som mucin från sniglar, ägg och björksav.

Märken med koreansk hudvård

Holika Holika

Mycket populärt inom K-beauty världen. Företaget utmärks för sina unika och roliga förpackningar med bra ingredienser. Se sminkprodukter från Holika Holika.

It’s SKIN

Har ett utbud av mer än 800 produkter. Mottot för It’s SKIN är att alla ska ha råd med bra hudvård.

MISSHA

Är ett av sydkoreas mest populära hudvård/sminkmärke. Kända för att ha gjort lyxiga produkter billigare och märket finns att få tag på här i Sverige där återförsäljare har ett urval av MISSHA makeup online.